Soğan Kürü Soğan kürü, polikistik over, miyom, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma zorlukları ve menopoz gibi rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılan bitkisel bir yöntemdir. Soğan, yemeklerde sıkça kullanılan bir sebze olmasının yanı sıra, B, A ve C vitaminleri, iyot, silis, fosfor ve kükürt gibi maddeler içerir. Bu maddeler, soğanın antibakteriyel özelliklere sahip olmasını ve sindirimi kolaylaştıran enzimler içermesini sağlar. Soğan tüketiminin yaygın olduğu ülkelerde, kanser görülme sıklığının daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Evde taze olarak hazırlayabileceğiniz soğan kürü, yaklaşık 15 gün düzenli olarak kullanıldığında çeşitli sağlık sorunlarına çözüm olabilir. Soğan Kürü Nasıl Yapılır? Soğan kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Öncelikle, soğanın kabuklarının kırmızı, mor veya beyaz olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü bu tür soğanlar kür için uygun değildir. Kullanılacak olan, yemeklerde de sıkça kullanılan klasik kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla birlikte kullanacağımız için, soğanı yıkayıp sirkeli suyun içinde birkaç dakika bekletmelisiniz. Bu şekilde soğanların dezenfekte olmasını sağlarsınız. İlk olarak, suyu bir kap veya tencereye koyarak ocağın üzerinde kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra soğanı dört parçaya bölerek suyun içine atın. Bu şekilde beş dakika kadar kaynatmanız, kürün hazır hale gelmesini sağlayacaktır. Kürün kullanıma hazır olması için biraz ılımasını beklemelisiniz. Soğan Kürünün Faydaları Nelerdir?
Ekstra Bilgiler Soğan kürü, doğal ve yan etkisiz bir tedavi yöntemi olarak kabul edilse de, her bireyin bünyesi farklı olduğu için kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışılması önerilir. Ayrıca, düzenli olarak ilaç kullanan veya kronik hastalığı bulunan bireylerin, bu tür bitkisel yöntemleri kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önemlidir. Soğan kürü ile birlikte sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri de hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde etkili olacaktır. |