Soğan Mıhlaması

Soğan Mıhlaması

Soğan mıhlaması olarak adlandırılan mükemmel yiyecek günümüzde birçok insanın severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Soğandan yapılan bu yemekte insanların en çok merak ettiği konu, yapılan bu yemeğin tüketilmesi sonrasında kişilerin ağzında herhangi bir kokunun oluşup oluşmamasıdır. Aslında bu sorunun cevabı son derece basittir. Birçok işlemden geçirilerek hazırlanan soğan mıhlaması, soğanlara yapılan işlemler nedeni ile herhangi bir koku oluşmamaktadır. Hatta bu durumun tam tersine yapılan bu yemek özellikle akşam yemeği olarak yapıldığında son derece mükemmel bir lezzet vermektedir. Ülkemizde ise genellikle doğu şehirlerinde daha çok yapılmakta olan soğan mıhlaması, hızlı bir yayılma içerisindedir. Hızlı bir şekilde yayılmakta olan soğan mıhlaması yanında yakışan yemekler yapıldığında bu yemekleriniz ister misafirleriniz için ister aileniz için mükemmel bir lezzet olacaktır. Bu yemeği yaparak sizlerde misafirlerinize bu şekilde farklı lezzetler tattırabilirsiniz. Soğan mıhlaması yemeğinde en avantajlı durum yapılışının son derece kolay ve yapılışında kullanılan malzemelerin azlığıdır. Şimdi öncelikle malzemelerden bahsederek yavaş yavaş yapılışına geçebiliriz.

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kuru soğan,
  • Bir miktar tuz ve karabiber,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir adet yumurta,
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası,
  • İki adet sivri yeşil biber,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

Öncelikle soğanları yemeklik bir şekilde ince ince doğrayın, Tabi ki bu işlemden önce soğanları soymayı unutmayınız. Bu sırada bir teflon tava içerisine iyice kızması için bir miktar sıvı yağ koyarak kızdırın. Bir süre sonra yağ kızdıktan sonra soğanları kavurmak için yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırın ve bir süre boyunca kavurunuz. Soğanların kavrulmasına yakın rengi pembeleşmeye başlayacaktır. Bu sırada sizlerde sivri biberleri halka halka doğramaya başlayın ve soğanlar ile karıştırınız. Bu sırada kavurma işlemine devam edin.

Bu işlemde ise sıra domateslere geldi. Öncelikle domatesleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küçük küçük küp şekillerinde doğrayın. Tüm domatesleri doğradıktan sonra salça ile birlikte kavrulan soğan ve biber içerisine ekleyin. Bu şekilde domates, soğan ve biberlerin üzerine bir bardak kadar sıcak su koyarak bu malzemeleri hep birlikte iyice kavurun. Suyu ekledikten sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte tam olarak pişene kadar kavurmaya devam edin.

Bu aşamadan sonra artık soğan mıhlaması için son aşamaya gelmiş oldunuz. Şimdi yemeğinize damak zevkinize göre tuz ve karabiber atarak bol bol karıştırın. Bu durumda tuz atarken çok fazla aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Bu aşamadan sonra pişen soğanların üzerine bir adet yumurtayı da kırarak işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu durumda isteğinize göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.11.2018 10:10:24
Soğan Mıhlaması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Soğan Mıhlaması Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Soğan Mıhlaması"
Eskiden çok yaptığımız soğan mıhlamasını bugün canım çok çekti. Bugün öğlen yapmak istiyorum. Tarifleri karıştırıp baktığımda bir türlü Nasıl yapmış olduğumuzu bulamadım. Acaba soğan mıhlaması yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Sogan mıhlamasının hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Göksu . 04.11.2018 07:52:13
CEVAP YAZ
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bulunmaktadır. Kaynatılmış soğan suyunun faydalarını şu şekil de sıralayabiliriz;Kaynatılmış so...
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normal de 28 günde bir adet görürler. Beklenen adetin zamanında gelmemesi durumuna adet gecikmesi olarak kabul ediliy...
Soğan Kürünün Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı güneybatı olan soğan günümüzde kür olarak da tüketilmektedir. Soğan kürünün yararları kadar soğan kür...
Pişmiş Soğanın Faydaları
Pişmiş Soğanın Faydaları
Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yaramaktadır. Ayrıca pişmiş soğan ağrıları dindirmeye bir bir ilaç gibi olmaktadır. Ayrıca basımd...
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineraller vardır. Sayısız hastalığın önlenmesinde ve teda...
Soğan Kabuğu
Soğan Kabuğu
Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu çay gibi demleyip içmek gerekir. Soğan kabuğunun faydalarıVücudun bağışıklık sistemini güçlen...
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde yaparak tüketmektedir. Hemen hemen vücudun her yerinde farklı faydalar sağlayarak kişiye şifa ve...
Soğan Alerjisi
Soğan Alerjisi
Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepkilere yol açabilir. Bu nedenle kişilerin beslenmek amaçlı tükettiği besinlerden birine veya birkaçı...
Soğan Çeşitleri
Soğan Çeşitleri
Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar mevsimi itibariyle kışa hazırlık olsun diye, çuvallar dolusu soğan stok oluştururuz. Mutfaklarım...
Soğan Bal Karışımı
Soğan Bal Karışımı
Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazırlanan, pratik bir yöntemdir. Bazı uzmanlar bu karışımın penisilinden bile etkili olduğunu belirti...
Miyom İçin Soğan Kürü
Miyom İçin Soğan Kürü
Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde meydana gelen tümörlerdir. Bunlar kadınlar genelde kanser riski taşımazlar. İç üreme organlarının bu...
Soğan Kavurma
Soğan Kavurma
Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma ver...

 

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Soğan Kabuğu
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan Alerjisi
Soğan Çeşitleri
Soğan Bal Karışımı
Miyom İçin Soğan Kürü
Soğan Kavurma
Soğan Zarı
Omurilik Soğanı
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Soğan Salatası
Beyaz Soğan
Mor Soğan
Soğan Ekimi
Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü
Lale Soğanı Nasıl Saklanır
Soğan Doğrama
Kist İçin Soğan Kürü
Kırmızı Soğan
Soğan Tansiyonu Yükseltirmi
Ahmet Maranki Soğan Kürü
Soğan Yağı
Frenk Soğanı
Karamelize Soğan
Soğan Mildiyösü
Popüler İçerik
Soğan Zarı
Soğan Zarı
Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukç...
Omurilik Soğanı
Omurilik Soğanı
Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kasla...
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olum...
Soğan Salatası
Soğan Salatası
Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salata...
Beyaz Soğan
Beyaz Soğan
Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandı...
Mor Soğan
Mor Soğan
Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebilir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019