Soğan Turşusu

Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tarifi, Bu tarif hem hızlı ve hem kolay yapılır.Eğer soğan seviyorsanız size enfes bir kırmızı soğan turşusu tarifi aktaralım. Hem hızlı hem de çok lezzetli bir tariftir. Kırmızı soğan turşusunu, sandviçleri, salatalar, et yemekleri gibi aslında istediğiniz yer yiyecekle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırlaması 10 dakikanızı alıyor, buzdolabında 1 hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir ve yemeklerinize eşlik eder.

Soğan: Kırmızı soğanları halka halka doğrayın. Bu kesim modeli hem soğanların alınmasını kolaylaştırıyor hem de görsel olarak daha çok göze hitap ediyor. Soğanların dilimlerinin kalındığını siz kendiniz istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Burada önemli olan kırmızı soğanla yapılmasıdır. Çünkü kırmızı soğan turşu olursan rengini veriyor ve pembe bir görüntüye bürünüyor. Ama isterseniz diğer soğanlarla da bu turşuyu deneyebilirsiniz.

Sirke: Bu turşu için genellikle beyaz renk sirkeyi tercih etmeniz doğru sayılır. Beyaz sirke olabilir. Soğanın rengi çıktığında sirkede pembe rengini alacaktır. Turşuda endüstriyel sirke kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Şeker: Şeker, tuzlu ve sirkeden oluşan karışım içinde güzel bir denge meydana getirir. Fakat şeker kullanmak istemiyorsanız eklemeyebilirsiniz. Yada şeker yerine bal da içine koyabilirsiniz.

Baharatlar: Turşumuzun temel malzemeleri soğan, sirke,tuz ve şekerdir. Ama isterseniz turşunuzun aromalı olmasını istiyorsanız o zaman içine istediğiniz veya sevdiğiniz baharatları koyabilirsiniz. Örneğin turşunun içine sarımsak, defne yaprağı, kekik, biberiye, portakal kabuğu, veya karanfil gibi otlar veya baharatlar ekleyebilirsiniz. Anason, tarçın, acı biber ve taze zencefil gibi Asya baharatları da yemeklerinize güzel lezzetler verebilir.

Saklama: Bir hafta sonra, soğanın rengi pembe hale gelecektir. Salamurası sebebiyle turşunuzu cam veya seramik bir kavanozda yapmanızı öneriyoruz. Çünkü metal veya plastik kaplar sirke ile reaksiyona geçerek, turşunun tadını bozabilir.

Tarif:

Malzemeler

  • Bir kilo kadar kırmızı soğan
  • 1/2 çay kaşığı kadar şeker
  • 1/2 çay kaşığı kadar tuz
  • 3/4 fincan kadar elma sirkesi

Lezzet (isteğe bağlı):

  • 1 küçük baş kadar sarımsak
  • 5 tane karabiber
  • 1 tutam kadar kekik
  • 1 küçük kurutulmuş arnavut biberi

Yapılışı

Soğanları halka halinde doğranır. İçine ilave edeceğiniz sarımsak yada karanfili de, kaynamış 3 bardak suyun içine eklenir. Bu esnada turşuyu yapacağınız kavanozun içine sirke, tuz ve şekeri ekleyin ve çalkalayın. Tuz ve şekerin eridiğini iyice kontrol etmek gerekir. Ve bu karışıma istediğiniz karışımı ağız tadınıza göre ekleyebilirsiniz.Sonrasında kaynar suyun içinde bekleyen soğan, sarımsak ve karanfil beklettiğimiz su içerisinden çıkarılır. İyice süzdükten sonra kavanozun içine eklenir. Bütün malzemeleri kavanozun içine eklenir. Kırmızı soğan turşunuz tamamdır. Bu karışımı bir hafta buzdolabına koyulur. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. Turşunuzu her zaman buzdolabında bekletin.

Son Güncelleme : 12.11.2018 22:39:38
Soğan Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Soğan Turşusu Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Soğan Turşusu"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bulunmaktadır. Kaynatılmış soğan suyunun faydalarını şu şekil de sıralayabiliriz;Kaynatılmış so...
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normal de 28 günde bir adet görürler. Beklenen adetin zamanında gelmemesi durumuna adet gecikmesi olarak kabul ediliy...
Soğan Kürünün Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı güneybatı olan soğan günümüzde kür olarak da tüketilmektedir. Soğan kürünün yararları kadar soğan kür...
Pişmiş Soğanın Faydaları
Pişmiş Soğanın Faydaları
Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yaramaktadır. Ayrıca pişmiş soğan ağrıları dindirmeye bir bir ilaç gibi olmaktadır. Ayrıca basımd...
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineraller vardır. Sayısız hastalığın önlenmesinde ve teda...
Soğan Kabuğu
Soğan Kabuğu
Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu çay gibi demleyip içmek gerekir. Soğan kabuğunun faydalarıVücudun bağışıklık sistemini güçlen...
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde yaparak tüketmektedir. Hemen hemen vücudun her yerinde farklı faydalar sağlayarak kişiye şifa ve...
Soğan Alerjisi
Soğan Alerjisi
Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepkilere yol açabilir. Bu nedenle kişilerin beslenmek amaçlı tükettiği besinlerden birine veya birkaçı...
Soğan Çeşitleri
Soğan Çeşitleri
Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar mevsimi itibariyle kışa hazırlık olsun diye, çuvallar dolusu soğan stok oluştururuz. Mutfaklarım...
Soğan Bal Karışımı
Soğan Bal Karışımı
Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazırlanan, pratik bir yöntemdir. Bazı uzmanlar bu karışımın penisilinden bile etkili olduğunu belirti...
Miyom İçin Soğan Kürü
Miyom İçin Soğan Kürü
Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde meydana gelen tümörlerdir. Bunlar kadınlar genelde kanser riski taşımazlar. İç üreme organlarının bu...
Soğan Kavurma
Soğan Kavurma
Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma ver...

 

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Soğan Kabuğu
Soğan Kabuğu Suyu
Soğan Alerjisi
Soğan Çeşitleri
Soğan Bal Karışımı
Miyom İçin Soğan Kürü
Soğan Kavurma
Soğan Zarı
Omurilik Soğanı
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Soğan Salatası
Beyaz Soğan
Mor Soğan
Soğan Ekimi
Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü
Lale Soğanı Nasıl Saklanır
Soğan Doğrama
Kist İçin Soğan Kürü
Kırmızı Soğan
Soğan Tansiyonu Yükseltirmi
Ahmet Maranki Soğan Kürü
Soğan Yağı
Frenk Soğanı
Karamelize Soğan
Soğan Mildiyösü
Popüler İçerik
Soğan Zarı
Soğan Zarı
Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukç...
Omurilik Soğanı
Omurilik Soğanı
Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kasla...
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Kulak Ağrısına Soğan Suyu
Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olum...
Soğan Salatası
Soğan Salatası
Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salata...
Beyaz Soğan
Beyaz Soğan
Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandı...
Mor Soğan
Mor Soğan
Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebilir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019