Soğanlı mercimekli pilav nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir pilav tarifi arıyorsanız, soğanlı mercimekli pilav hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Pirinç ve yeşil mercimeğin mükemmel uyumu, tereyağı ile kavrulmuş soğanların aromasıyla birleşerek sofralara şık bir alternatif oluşturuyor.

19 Kasım 2025

Soğanlı Mercimekli Pilav Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Pirinci yıkayıp suda bekletin
  • Mercimeği yıkayıp 10 dakika haşlayın

Yapılışı:


  • Soğanları ince ince doğrayın
  • Tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 5 dakika kavurun
  • Haşlanmış mercimeği ilave edin
  • Tuz ve baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu (ve bulyonu) ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin
  • Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pirinci en az 30 dakika suda bekletin
  • Mercimeği fazla haşlamamaya dikkat edin
  • Pilavı piştikten sonra tahta kaşıkla karıştırın
  • Dinlendirme süresini atlamayın

Servis Önerisi:

  • Yoğurt ve turşu ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine nane veya maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;