Fırında Soğan Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet iri kuru soğan
- 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Soğanların tepesini kesip, kabuklarını soyun. Kaynar suda 10 dakika haşlayın
- Haşlanmış soğanların içlerini oyarak çıkarın (dış katmanları zarar vermeden)
- Bir kasede kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları karıştırın
- Hazırladığınız harçla soğanların içini doldurun
- Dolmaları fırın kabına dizin, üzerine zeytinyağı ve sıcak su ekleyin
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
- Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Soğanları haşlarken çok yumuşamalarına izin vermeyin
- İç harcına 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz
- Fırının altına su koyarak dolmaların kurumasını önleyebilirsiniz
|