Soğan dolması fırında nasıl yapılır?

Lezzetli bir fırın yemeği arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Soğan dolması. Kıymalı harçla doldurulan soğanlar fırında mükemmel bir lezzete dönüşüyor. İşte bu geleneksel tadı evde kolayca hazırlamanın püf noktaları...

19 Kasım 2025

Fırında Soğan Dolması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet iri kuru soğan
  • 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Soğanların tepesini kesip, kabuklarını soyun. Kaynar suda 10 dakika haşlayın
  • Haşlanmış soğanların içlerini oyarak çıkarın (dış katmanları zarar vermeden)
  • Bir kasede kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları karıştırın
  • Hazırladığınız harçla soğanların içini doldurun
  • Dolmaları fırın kabına dizin, üzerine zeytinyağı ve sıcak su ekleyin
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
  • Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Soğanları haşlarken çok yumuşamalarına izin vermeyin
  • İç harcına 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz
  • Fırının altına su koyarak dolmaların kurumasını önleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;