Arpacık soğan ile lezzetli bir yahni nasıl hazırlanır?

Kuzu eti ve arpacık soğanın uyumunu yansıtan nefis bir yahni tarifi. Etin yumuşacık olması ve soğanların bütün halde kalarak lezzetini korumasıyla dikkat çeken bu yemek, geleneksel tekniklerle hazırlanıyor. Pişme süresince açığa çıkan aromalar, yemeğin karakterini belirliyor.

19 Kasım 2025

Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 250 gr arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay bardağı sıcak su (salça için)

Hazırlık:


  • Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve bütün halde bırakın
  • Etleri yıkayıp kurulayın

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın
  • Etleri tencereye ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar kavurun
  • Domates salçasını 1 çay bardağı sıcak su ile açın ve etlere ekleyin
  • Salçayı 2-3 dakika kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edin
  • Arpacık soğanları tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırın
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve defne yapraklarını ekleyin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar (yaklaşık 1-1.5 saat) pişirin
  • Ara sıra kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyin
  • Etler yumuşadığında ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin
  • Sıcak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha lezzetli olması için önceden marine edebilirsiniz
  • Arpacık soğanlar pişerken dağılmayacaktır, bu nedenle bütün kullanabilirsiniz
  • Dilerseniz yahninin suyunu koyulaştırmak için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
  • Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;