{ "title": "Soğan", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan.jpg", "date": "21.01.2024 06:33:20", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Soğan, beslenmede büyük önemi olan, taze ve kuru olarak tüketilen bir besin kaynağıdır. Günümüzde kurutma sanayinde de yaygın bir şekilde hazır yiyeceklerin içerisinde de kullanılmaktadır. Sağlık açısından faydaları azımsanmayacak kadar fazladır. Ciddi hastalıklara yakalanma olasılığını büyük oranda azaltır. Özellikle iltihap ile alakalı hastalıklara karşı faydalıdır. Keskin bir kokuya sahip olduğu için çoğu kişi soğan tüketiminden kaçınır.

Kükürt, B, C ve lif bakımından zengin bir kaynaktır. Ayrıca demir, tiamin gibi besin kaynaklarını da içermektedir. İçerisinde yer alan asitler mide ve bağırsak iltihaplarına karşı faydalıdır. Yılın her mevsiminde kolayca temin edilebileceğinden mükemmel bir şifa kaynağı olarak her zaman tüketilebilir. Cilt sağlığı, kanser, enfeksiyon gibi pek çok alanda etkili bir besin kaynağıdır.

Soğanın Faydaları Nelerdir?
Soğanın Zararları Nelerdir?
" } ] }