{ "title": "Soğan Turşusu", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-tursusu.jpg", "date": "23.01.2024 03:51:22", "author": "esin veske", "article": [ { "article": "Soğan Turşusu Tarifi, bu tarif hem hızlı ve hem kolay yapılır. Eğer soğan seviyorsanız size enfes bir kırmızı soğan turşusu tarifi aktaralım. Hem hızlı hem de çok lezzetli bir tariftir. Kırmızı soğan turşusunu, sandviçleri, salatalar, et yemekleri gibi aslında istediğiniz yer yiyecekle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırlaması 10 dakikanızı alıyor, buzdolabında 1 hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir ve yemeklerinize eşlik eder.

Soğan: Kırmızı soğanları halka şeklinde doğrayın. Bu kesim modeli hem soğanların alınmasını kolaylaştırıyor hem de görsel olarak daha çok göze hitap ediyor. Soğanların dilimlerinin kalındığını siz kendiniz istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Burada önemli olan kırmızı soğanla yapılmasıdır. Çünkü kırmızı soğan turşu olursan rengini veriyor ve pembe bir görüntüye bürünüyor. Ama isterseniz diğer soğanlarla da bu turşuyu deneyebilirsiniz.

Sirke: bu turşu için genellikle beyaz renk sirkeyi tercih etmeniz doğru sayılır. Beyaz sirke olabilir. Soğanın rengi çıktığında sirkede pembe rengini alacaktır. Turşuda endüstriyel sirke kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Şeker: Şeker, tuzlu ve sirkeden oluşan karışım içinde güzel bir denge meydana getirir. Fakat şeker kullanmak istemiyorsanız eklemeyebilirsiniz ya da şeker yerine bal da içine koyabilirsiniz.

Baharatlar: Turşumuzun temel malzemeleri soğan, sirke, tuz ve şekerdir. Ama isterseniz turşunuzun aromalı olmasını istiyorsanız o zaman içine istediğiniz veya sevdiğiniz baharatları koyabilirsiniz. Örneğin turşunun içine sarımsak, defne yaprağı, kekik, biberiye, portakal kabuğu veya karanfil gibi otlar veya baharatlar ekleyebilirsiniz. Anason, tarçın, acı biber ve taze zencefil gibi Asya baharatları da yemeklerinize güzel lezzetler verebilir.

Saklama: Bir hafta sonra, soğanın rengi pembe hale gelecektir. Salamurası sebebiyle turşunuzu cam veya seramik bir kavanozda yapmanızı öneriyoruz. Çünkü metal veya plastik kaplar sirke ile reaksiyona geçerek, turşunun tadını bozabilir.

Soğan Turşusu Malzemeleri
Lezzet (İsteğe bağlı)
Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?

Soğanları halka halinde doğranır. İçine ilave edeceğiniz sarımsak ya da karanfili de kaynamış 3 bardak suyun içine eklenir. Bu esnada turşuyu yapacağınız kavanozun içine sirke, tuz ve şekeri ekleyin ve çalkalayın. Tuz ve şekerin eridiğini iyice kontrol etmek gerekir ve bu karışıma istediğiniz karışımı ağız tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Sonrasında kaynar suyun içinde bekleyen soğan, sarımsak ve karanfil beklettiğimiz su içerisinden çıkarılır. İyice süzdükten sonra kavanozun içine eklenir. Bütün malzemeleri kavanozun içine eklenir. Kırmızı soğan turşunuz tamamdır. Bu karışımı bir hafta buzdolabına koyulur. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. Turşunuzu her zaman buzdolabında bekletin.
" } ] }