{ "title": "Soğan Tozu", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-tozu.jpg", "date": "19.01.2024 17:41:07", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Soğan tozu, kuru soğan ya da taze soğan kullanılarak kurutulup imal edilen ve imalat neticesinde elde edilen ürünün öğütülerek toz haline getirilmiş şekline soğan tozu denir. Taze soğanlar bünyelerinde kurutulmadan evvel yüzde 91 miktarında su barındırır. Kurutma ile elde edilen taze soğan ürünündeki su miktarı çok aşağı seviyelere çekilir. Kurutma neticesinde 12 kilo soğan kullanılarak sadece ve sadece 1 kilo soğan tozu elde edilir. Kurutma işlemi sırasında mamüldeki su buharlaşarak yalnızca soğanın özü kalır. Bu nedenledir ki bu soğan tozunda besin değerleri açısından özellikle Karbonhidrat, protein, vitamin, yağ miktarları epeyce yukarılara çıkmıştır.