{ "title": "Soğan Salatası", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-salatasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:21:20", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda da kullanılmaktadır. Salataların demirbaşlarının arasında kendine yer bulan soğan balık yemekleri ve kızartmaları, kebapların yanında olması gereken soğan salatasıdır. Kış hastalıklarının bir numaralı düşmanıdır soğan. Kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller yemeklerinin yanında, bütün balık yemekleri ve köfte ve kebap gibi yemeklerinin yanına soğan salatası yaparak, hastalıklara yakalanmamıza engel olur. Bol ilaç yutmak yerine salatalarda soğanı, sarımsağı, limonu ve yeşillikleri bulundurduğumuz sürece kış hastalıklarına vücudumuz savunma almış olacaktır. Soğanla yapılan çeşitli salatalar vardır. Bunlardan bazıları ise;

Tarif 1
Soğan Salatası Nasıl Yapılır?

Soğanları, halka şeklinde doğrayın. Kapağı olan ayrı bir kapta, su, sirke, soğan, tuz, şekeri koyup hepsini 6 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra bütün suyunu süzerek, salatamıza maydanoz ve sumağı karıştırıp, üstüne zeytinyağını ekleyin. Salatamız hazır. İsterseniz bu salatayı 6 gün dolapta bekleterek istediğimiz zaman çıkarıp yiyebiliriz.

Tarif 2
Soğan Salatası Nasıl Yapılır?

Soğanları halka şeklinde doğrayıp eğer acısını sevmiyorsak, tuzla ovalayıp yıkayıp suyunu süzünce acısı azalacaktır. Daha sonra maydanozları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlarla birlikte harmanlayın üzerine tuz, pul biber, sumak ve limonu ekleyin karıştırın. Salatamızın üzerine bol limon, zeytinyağı ve sirkeyi de ekleyip servis edebilirsiniz.
" } ] }