{ "title": "Soğan Piyazı", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-piyazi.jpg", "date": "19.01.2024 00:10:37", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "
Soğan piyazı, köftenin, kuru et yemeklerinin, özellikle arnavut ciğeri ve uykuluğun yanında ana yemeğin lezzetine lezzet katar. Ayrıca sofralarımızı daha zengin gösterir. Yapılışı ise çok kolaydır. Beyazlı pembeli kış mevsimi soğanıyla ya da kırmızı soğanla yapılırsa bir harika olur. Soğanı öldürüp suyla yıkayıp, süzdükten sonra da kullananlar vardır. Ancak su soğanın kendine has tadını alıp götürdüğü için yıkamadan kullanmak daha lezzetlidir.

Soğan piyazı malzemeleri 4 kişilik
Soğan piyazı' nasıl yapılır?

Soğanların kabuklarını soyduktan sonra kök ve sap kısımlarını kesip, yıkayın. Diklemesine yan yana bölün. Daha sonra parçaları yine uzunlamasına ince bir şekilde dilimleyin. Dilimleri ellerinizle ayırdığınızda hilal şeklinde soğan parçacıkları olacak. Üzerine zevkinize göre tuzu serptikten sonra ellerinizle ovalayın. Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra, ince bir biçimde kıyın. Kıydığınız maydanozları soğanla harmanlayıp üstüne limon sıkıp, zeytinyağı gezdirin karıştırın. Damak zevkinize göre tadına baktıktan sonra tekrar limon ekleyebilirsiniz. Pul biber ya da sumak serpiştirdikten sonra, fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }