{ "title": "Soğan Kebabı", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-kebabi.jpg", "date": "23.01.2024 06:19:41", "author": "canan doğan", "article": [ { "article": "
Soğan kebabı, Gaziantep yöresinin meşhur bir yemeği olarak bilinir. Özellikle kış aylarında gribin ilacı olarak bilinen soğan kebabı oldukça lezzetlidir. Soğanda bol miktarda a, b ve özellikle c vitamini, fosfor, iyot, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır. Antibiyotik vazifesi gören soğan, hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Soğanın vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar şeker seviyesini de düşürdüğünü kaydediyor. Vücut direncini arttıran soğan, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Birçok hastalığa deva olan soğanın kebabını yememek olmaz.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba aldığımız kıymamızı, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurmalıyız. Hazır olan harcımızı ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı tepsiye.

Koymalıyız. Kuru soğanlarımızı soyup iki ye böldükten sonra biberlerle birlikte tepsiye alınız. İsteğe göre soğanlarla köfteler ayrı ayrı ya da beraberde dizilebilir. Üstüne tuzu ve tereyağını eklediğimiz kebabımızı yüz seksen derece fırında yarım saat pişiririz. Bu kebabı mangalda da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }