{ "title": "Soğan Kavurma", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 12:51:02", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılmaktadır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır. Soğan yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazların başında gelen bir bitkidir. Soğanı günümüzde tüketmeyen kişi çok azdır. Soğan bitkisi aynı zamanda şifadır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan bizleri çoğu hastalıklardan korumaktadır. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç vermektedir. Soğan çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yenen bir bitkidir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılmaktadır.