{ "title": "Soğan Kavurma", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 12:51:02", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılmaktadır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır. Soğan yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazların başında gelen bir bitkidir. Soğanı günümüzde tüketmeyen kişi çok azdır. Soğan bitkisi aynı zamanda şifadır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan bizleri çoğu hastalıklardan korumaktadır. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç vermektedir. Soğan çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yenen bir bitkidir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılmaktadır.

Soğanın yumrusu hemen hemen her yemeğe kullanılırken, yeşil yaprakları da çiğ olarak salatalarda vs. Çeşitli yerlerde kullanılmaktadır. Soğanın yumrusunu kavurarak sade tükettiğimiz gibi salçalı, yumurtalı, patatesli de tüketebilirsiniz. Biz size şimdi sade soğan kavurması tarifi vereceğiz.

Soğan Kavurması: 5-6 kişilik

Soğan kavurması için gerekli malzemeler
Soğan Kavurma Nasıl Yapılır?
Ayrıca soğan kavurması, soğanın içindeki aktif maddeler sayesinde kilo vermede çok severek kullanacağınız bir menü olabilir. Soğan kilo vermeyi hızlandırır ve yağ yakımına son derece yardımcı olur. Diyet yapmak isteyen ve yapanlar için çok faydalı olan yağ yakıcı soğan kavurmasını hazırlamakta oldukça kolay ve malzemeleri de çok ekonomiktir. Soğan kavurmasının kalori değeri de düşüktür. Herkes gönül rahatlığı ile yiyebilir diyete çok büyük desteği vardır.
" } ] }