{ "title": "Soğan Kabuğu Kürü", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-kabugu-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 18:15:50", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Soğan kabuğu kürü, uzmanlar tarafından çeşitli rahatsızlıkların bitkisel olarak tedavisi için tavsiye edilmektedir. Özellikle polikistik over rahatsızlığında, hamile kalmak için, miyomlarda, iyi huylu prostat büyümesinde, menopoz dönemi sıkıntılarında, kıl dönmesi sorununda kullanılır. Araştırmalarda soğanın tüketildiği toplumlarda kanserin daha az görüldüğü belirlenmiştir. Soğan kabuğu kürü de evde kolayca hazırlanıp, uygulanabilecek masrafsız bir kürdür. Düzenli olarak 15 gün süreyle uygulanması halinde, pek çok derde deva olmaktadır.

Soğan kabuğu kürü nasıl hazırlanır?

Bu kürü hazırlanması oldukça kolaydır. Kullanılacak malzemeler sadece açık kahverengi kabuklu olan bildiğimiz kuru soğan ile klorsuz sudur. 2 adet kuru soğan ve 2 bardak klorsuz su kürü hazırlamamızı sağlayacak. Kabukları mor, kırmızı ya da beyaz olan soğanları tercih etmeyin. Sadece yemeklerde kullandığınız açık kahverengi kabuklu olanları kullanın. Ancak soğanları kökleri ve kabuklarıyla birlikte kullanacağınız için, güzelce yıkamalı ve sirkeli suyun içinde belirli bir süre bekletmeniz gerekir. Bu sayede soğanlar dezenfekte olur.

Klorsuz suyu küçük bir tencereye koyarak kaynatın. Su kaynayınca soğanları dörde bölerek suyun içine atın. Bundan sonra 5 dakika kadar kaynaması yeterli olacak. Soğan kabuğu kürünü kullanmak için ılınmasını beklemelisiniz.

Bunun dışında soğan kabuğu kürü için kullandığınız soğanların taze olması oldukça önemlidir. Hazırladığınız kürü yine taze olarak tüketmelisiniz. Bunu yemeklerden en az 10 dakika önce aç karnına 1 bardak olarak içmelisiniz. Eğer kürün tadını beğenmezseniz, içine şeker ya da bal koyarak tatlandırabilirsiniz. Ancak kürü uyguladığınız süreçte çok kalabalık ortamlara girmemeye çalışın. Çünkü ağız kokusuna neden olabilir.
" } ] }