{ "title": "Soğan Halkası", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-halkasi.jpg", "date": "21.01.2024 12:46:14", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Soğan halkası, hazır bir atıştırmalık olarak hamburger ve benzeri hazır gıdaların yanında sevilerek tüketiliyor. Soğan halkasını dışarıdan sipariş vermeden evde kendi elleriyle hazırlamak isteyenler için kolay bir tarifi var. Özellikle yoğurtlu dip sosuyla birlikte servis edilen halkaların özelliği kızartılan yağın doğru ısıda olması. Kızartılan soğanların çiğ kalmaması için fazla kalın kesilmemesinde fayda var.

Soğan halkası için gerekli malzemeler
Soğan halkası nasıl yapılır?

Soğan soyulup 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Ekmekler ufalanıp kırıntı haline getirilir. Derin bir kabın içerisine yumurta kırılıp çırpılır. Üzerine süt ve tuz ilave edilip çırpılır. Yarım paket kabartma tuzu, un ile harmanlanıp karışıma dökülür. Topaklanma yapmaması için iyice çırpılır. Boza kıvamında bir harç elde edilir. Halka şeklindeki soğanlar önce unlu sosa sonra da ekmek kırıntısına batırılıp kızgın yağın içerisine atılır. Altın sarısı bir renk alana kadar kızartılır. Yağdan alınan soğanlar yağlı kalmaması için önce havlu kâğıdı serili bir tabağa konur. Sıcak olarak yanında soslarla servis edilir.

Dip sos için malzemeler
Sarımsaklar ezilir. Dere otu ince ince kıyılır. Yoğurdun içine peynir ezilerek konur sarımsak, mayonez ve zeytinyağı eklenip karıştırılır. En son dere otu da ilave edilip sos hazır hale getirilir. Çıtır soğan halkaların yanında servis edilir.
" } ] }