{ "title": "Soğan Çorbası", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/sogan-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 17:22:39", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Soğan Çorbası; Soğan çorbası, ülkemizde kışın çok tüketilen çorbalar arasındadır. Soğan çorbasına bazı yörelerde grip çorbası da denir. Çünkü soğanın grip ve nezleden koruyucu özellikleri olduğu bilinmektedir. Çeşitli soğan çorbası tarifleri vardır. Malzemeleri azaltmak veya ekleme yapmak sizin elinizdedir.

Soğan Çorbası Malzemeler (4-6 Kişilik)
Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğan çorbası yapımı için öncelikle soğanlar temizlenir ve yıkanır. Sonrasında tencereyi ocağa alın, içerisine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte ısınmaya bırakın, ince doğranmış soğan parçalarını içerisine ilave edin. Esmer şeker ve kekiği ekleyin, soğanlar hafif kahverengi olana kadar kavurun. Üzerine sarımsak ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar daha kavurun. İki kaşık unu ekleyip kavurmaya devam edin, sirke ve tavuk suyunu ilave edin. Tercihen gerçek tavuk suyu kullanılması tavsiye edilir, lezzetinin artacağını göreceksiniz. Üzeri köpürdükçe, köpüklerin alınması gerekir. Kaynadıktan sonra 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırın tepsisine kızarmış ekmekleri üzerine sarımsak sürerek dizin ve 180 derecelik fırında ekmekleri 3 dakika bekletin. Kaynayan çorbayı kaselere alıp, üzerine kızarmış ekmek eklenir ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }