{ "title": "Pişmiş Soğanın Faydaları", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/psimis-soganin-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 04:24:50", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yaramaktadır. Ayrıca pişmiş soğan ağrıları dindirmeye bir bir ilaç gibi olmaktadır. Ayrıca basımdan geçeni anlatmak istedim sizlere. Parmağımda, tırnak ile et arasında bir ağrı vardı ve uzun süre hissettim. Acaip bir şekilde ağrısı ve şişliği vardı. Günden güne kızardı, şişti ve acaip agrimaya devam ediyordu. Doktora gittiğimde iltahap kapmış denildi ve hemen ilaç, melhem yazdı. Birkaç gün kullandım ama bir türlü iyileşmedi. Hafifledi ama, acısı devam etti. Daha sonra anneannem bir şey uyguladı günümüzde çok kullanılmasa da geçmişte bütün ağrıların ilacı olarak kullanılıyormuş. İlk defa duydum desem yeridir. Fakat hala eski insanlarımız zaman zaman uygulamaktadır. Küçük bir soğanı közde, dış kabuğu yanıp tamamen içi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu pişen soğanın yanan dış kabuğunu soyup içindeki yumuşamış kısmını iltahap olan bölgeye sıcaklığına dayanacağımız şekilde yani hafif soğuduktan sonra sıcak sıcak sarın. Mümkünse hava almayacak ve parmak ya da iltahplı bölgede kan dolaşımını engellemeyecek şekilde sarılmalıdır. Bir gece sabaha kadar bekleycek ve sabah elimizden çıkartacağız. Bu şekilde uygulandıktan sonra tüm iltihaptan kurtulmuş olursunuz ve ağrılar çoktan geçmiş olur.

Soğanın faydasını saymakla bitiremeyiz soğan pişirilerek hemen hemen her ilacın içerisine katılmaktadır. Ayrıca pişirilerek yenildiğinde kişilerin yaşadığı iltihap sorunlarını giderir. İltihabı söker. Gribe iyi gelir, hastalıklardan ve mikroplardan uzak tutar. Pişmiş soğanın faydaları olarak bilinen bir de evin içerisindeki mikrobu öldürmek oldukça pratik bir çözüm olmaktadır. Örneğin evde derin bir tencerenin içerisine bir miktar su koyulur ve içerisine soğan atılarak kaynatılır fakat su kaynarken ağzı açık olmalıdır ki içerinin mikrobu ölsün. Pişirilmiş soğanın bir de faydaları olarak diş ve ağız kokusu ve bakterilerinin gidermeye yardımcı olmaktadır. Kanser gibi hastalıklardan uzak tutmaya yaramaktadır. Vücuttaki kansere bağlı veya kansere yatkın olan bakterileri arındırır. Böbrek sancılarına iyi geldiği için idrar söktürmeye yardımcı olur. Ayrıca böcek ısırmalarına ve kesiklere pişirilmiş soğan uygulandığı zaman oluşan sıkıntıları yok etmektedir.

Pişirilerek yenen soğan sindirim sistemini uyarır, bağırsakları temizler, kan dolaşımını hızlandırır ve kalbe oldukça faydalı olmaktadır. Uykusuzluğa, damar sertliğine iyi gelir, terlemeye yardımcı olur, böbrek ve idrar kesesi taşlarına, ödeme, idrar tutkunluğuna ve romatizmaya iyi gelmektedir. Kandaki şeker oranını düşürdüğü için, şeker hastalarına iyi gelmektedir ve parazit düşürücü olmaktadır. Cinsel isteği artırmaktadır. Soğan yağ yakıcı ve bölgesel kiloları eritmesi özelliğinin yanı sıra iştahı kesici ve damarlardaki yağ birikintilerini temizlemesinden olayı damar açıcı özelliklerine sahip bir besin kaynağı olmaktadır. Soğan pişirilip yendiği zaman selülit, kırışıklıkları, ciltteki yırtılmalara meydan okur. Soğan pişirilip yendiği zaman vücuttaki kan ihtiyacını karşılar.
" } ] }