{ "title": "Pişmiş Soğanın Faydaları", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/psimis-soganin-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 04:24:50", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yaramaktadır. Ayrıca pişmiş soğan ağrıları dindirmeye bir bir ilaç gibi olmaktadır. Ayrıca basımdan geçeni anlatmak istedim sizlere. Parmağımda, tırnak ile et arasında bir ağrı vardı ve uzun süre hissettim. Acaip bir şekilde ağrısı ve şişliği vardı. Günden güne kızardı, şişti ve acaip agrimaya devam ediyordu. Doktora gittiğimde iltahap kapmış denildi ve hemen ilaç, melhem yazdı. Birkaç gün kullandım ama bir türlü iyileşmedi. Hafifledi ama, acısı devam etti. Daha sonra anneannem bir şey uyguladı günümüzde çok kullanılmasa da geçmişte bütün ağrıların ilacı olarak kullanılıyormuş. İlk defa duydum desem yeridir. Fakat hala eski insanlarımız zaman zaman uygulamaktadır. Küçük bir soğanı közde, dış kabuğu yanıp tamamen içi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu pişen soğanın yanan dış kabuğunu soyup içindeki yumuşamış kısmını iltahap olan bölgeye sıcaklığına dayanacağımız şekilde yani hafif soğuduktan sonra sıcak sıcak sarın. Mümkünse hava almayacak ve parmak ya da iltahplı bölgede kan dolaşımını engellemeyecek şekilde sarılmalıdır. Bir gece sabaha kadar bekleycek ve sabah elimizden çıkartacağız. Bu şekilde uygulandıktan sonra tüm iltihaptan kurtulmuş olursunuz ve ağrılar çoktan geçmiş olur.