{ "title": "Kuru Soğan Kürü", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/kuru-sogan-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 06:30:07", "author": "AYŞE AKŞAHİN", "article": [ { "article": "Kuru soğankürü özellikle soğan tam anlamıyla kadınlar için yaratılmış bir bitki. Rahim içindeki bütün pislikleri temizleyen, yeni doğum yapmış gibi tertemiz hale getiren bir nimet hazinesidir. Bu konularda özellikle İbrahim Saraçoğlu diye bir doktorumuz önemle bahsetmektedir. Menopoz, adet düzensizliği, iltihap ve kistlerde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bilinmelidir ki kuru soğan kürü uygulamasına on beş gün devam ettikten sonra ara verilmelidir. On beş günü geçen kullanımda soğan kürü vücut için zararlıdır. Kürde kullanılacak soğan yemeklik soğan türlerinden seçilmelidir. Kırmızı ya da mor soğanlar kür için uygun değildir. Bu soğan kürü her öğünde taze olarak hazırlanmalı ve kullanılacağı zaman tekrar hazırlanmalıdır. Soğan kürü soğuk halde tüketildiğinde hiçbir faydası yoktur. Soğan kürü ılık halde ve aç karnına içilmelidir.

İki bardak suyu ocakta kaynamaya koyun. Kuru soğanın kabuğunu soyarak dört eşit parçaya bölün. Kaynamış suyun içine soğan parçalarını atıp tencerenin kapağını kapatıp beş dakika kaynatın. Beş dakika sonunda soğan kürünü ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Soğan suyunu ılık halde öğünlerden on dakika önce için.
" } ] }