{ "title": "Kremalı Soğan Çorbası", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/kremali-sogan-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:02:26", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "

Kremalı Soğan Çorbası, Çorbalar bilindiği gibi her yemeğin yanında yapılan, sofranın zengin görünmesini sağlayan, lezzeti ile sofralarımıza renk katan ve pratik yapımı ile kolayca yapılması sayesinde sıkça tercih edilen bir yemek gurubudur. Çorbalar bebeklikten itibaren başlıca tükettiğimiz yemek gurubunun başında gelir. Mercimek çorbası, sebze çorbası, tavuk çorbası, ezogelin çorbası, kelle paça çorbası, şehriye çorbası, mantar çorbası ve soğan çorbası gibi onlarca çeşit çorba sayabiliriz. Çorbaları, terbiye usulü ve krema kullanılarak daha farklı tatlar yaratabilir. Mesela tavuk çorbası ayrı tercih edilirken, kremalı tavuk çorbası da farklı bir seçenek sunar bize. Çorbaların içindeki malzeme ne olursa olsun her zaman lezzetli sonuçlar verir. Her çorba yapımında en sık kullanılan sebze soğandır. Soğan çorbası da sade ve kremalı olarak yapılır ve muhteşem sonuçlar almanızı sağlar. Şimdi sizlere kremalı soğan çorbası tarifi verelim.

Kremalı Soğan Çorbası Tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanlar ince ince doğranır. Temiz bir tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağı eklenir, ocağa alınan tencereye soğanlar da eklenerek 10 dakika kadar kavrulur, kavrulan soğanların üzerine sarımsak da ince ince doğranarak eklenir. 2-3 dakika daha kavrulan malzemelerin üzerine kekik ve tuz serpilir ve soğanlar hafif kahve rengi olana kadar pişirilir un ilave edilerek 1-2 dakika daha kavrulur. Üzerine 6 bardak su ve yarım fincan sirke eklenir 10 dakika pişirilir. 10 dakika sonunda 1 paket hazır krema çorbaya ilave edilerek 4-5 dakika daha pişmesi beklenir. Pişen çorba üzerine maydanoz ve pul biber serpilir, mis gibi kremalı soğan çorbamız servise hazır. Sıcak olarak içilir.

Afiyet olsun.
" } ] }