{ "title": "Karamelize Soğan", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/karamelize-sogan.jpg", "date": "19.01.2024 18:14:25", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Karamelize Soğan, Makarnalarda, mezelerde, et ve balık yemeklerinde sandviçler de ve diğer birçok yemekler de karamelize soğan kullanılır. Yemeklere lezzet veren karamelize soğan birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının pratik olması hem de lezzetli oluşu tercih edilmesine neden olmuştur. Karamelize soğan hazırlamak için soğan, zeytinyağı ve tuz yeterlidir. Biraz farklı tarifler uygulamak isteyen kişiler damak zevklerine göre balzamik sirke, elma sirkesi, soya sosu, şeker veya kişniş gibi malzemeler eklemektedir. Karamelize soğan tarifleri şu şekildedir;

Karamelize soğan tarifi 1
Karamelize soğan nasıl yapılır?

Öncelikle soğanları soyun ve yarım ay şeklinde yanı jülyen şeklin de doğrayın. Zeytinyağını tavanın içine koyun ve ısıtın. Isınan yağın üzerine soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanların rengi değişmeye başladığın da tuzunu ilave edin. Daha sonra tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karamelize soğan tarifi 2
Karamelize soğan nasıl yapılır?

Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve sarımsakları temizleyerek ufalayın. Daha sonra zeytinyağını tavaya koyun ve ısıtın. Yağ ısındıktan sonra soğanları içine ilave edip kavurmaya başlayın. Kavrulmaya başladığında tuzunu ve şekerini ilave edin. Yaklaşık 2 dakika bu şekilde kavurduktan sonra sarımsağını ve sirkesini ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra tavanın kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Ortalama 30 dakika pişirin. Piştikten sonra karamelize sosunu servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karamelize soğan tarifi 3
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet esmer küp şeker
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşı tuz, karabiber
Karamelize soğan nasıl yapılır?

Öncelikler soğanları jülyen şeklinde doğrayın. Tavanın içine zeytinyağını koyun ve ısıtın. Isınan yağın içine soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulmaya başlayınca şekerini ve diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Karamelize soğanlı pratik milföy börek malzemeleri
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram milföy hamuru
  • 2 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
Karamelize soğanlı pratik milföy börek nasıl yapılır?

Soğanları jülyen şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağın da kavurun. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edin. Soğanları baharatları ve tuzu ile iyice soteleyin. Soğanlar pişene kadar fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Milföy hamurunun ucunu biraz hazırladığınız karamelize soğan koyup istediğiniz şekilde katlayın. Diğer milföy hamuruna da aynı işlemleri uygulayın. Pişirmek için ayarladığınız tepsinin altına yağlı kâğıt serin ve hazırladığınız milföy hamurlarını dizin. Daha sonra bir fırça yardımıyla milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }