{ "title": "Fransız Soğan Çorbası", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/fransiz-sogan-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 12:06:54", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Fransız Soğan Çorbası, Çorbalar sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Sebze, tavuk, et, balık ve tahıllar kullanarak onlarca çeşit çorba yapılmaktadır. Her yemeğin veya her pilavın yapıldığı bir çorba tarifi vardır. Çorbalar ayrıca her yemeğin yanına çok yakışır, pratik ve bol malzemesi ile tok tutucu ve çok sağlıklı yemek guruplarının başında gelir. Çorba yapımı malzemeleri içinde en çok bulunan soğandır, fakat soğan tek başına bile bir çorba yapımı için yeterlidir. Soğan yemeyen çocuklara bu şifalı sebzeden faydalanılması için soğan çorbası yedirilir. Oldukça lezzetli ve yararlı olan bu çorba tarifini sizlere farklı şekilde verelim.

Fransız Soğan Çorbası Malzemeleri
Fransız Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanlar ince ince doğranır ve bir kaba alınır. Ocağa alınan tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağı konulur ve ısıtılır, ısınan yağların üzerine ince ince doğranmış soğanlar eklenir ve sonrasında sarımsaklar da çok ince şekilde doğranır ve soğanlarla karıştırılır. Üzerine kekik ve tuz eklenerek 15 dakika daha kavrulur. Soğanlar hafif esmerleşince içine tavuk suyu ve esmer şeker ilave edilir, 25 dakika daha pişirilir. 1 sarımsak soyularak, kızarmış ekmeklerin üzerine sürülür. Pişen çorba fırın ısısına dayanıklı kaplara 6 eşit parçada ayrılır ve üzerine sarımsaklı kızarmış ekmekler eklenerek, ekmeklerin üzerine gravyer peyniri serpilir. 12 dakika kadar da fırında 180 derecede pişirilir. Fırından çıkan çorbalar üzerine maydanoz serpilir ve servise hazırdır. Şık sunumu ile Fransız çorbamız hem göz hem de damak tadınızı doyurmaya hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }