Bu kadar faydası olan soğan lezzetli yemeklerle bizi hem hastalıklardan kurtarıyor hem de lezzeti ile damak tadımızı şenlendiriyor. Sizlere soğan yemeklerinden enfes bir tarif daha verelim. Mutlaka denemeniz gereken bu tarif vazgeçilmez yemekler listesin de yerini alacaktır.
- 5-6 adet büyük soğan
- 1 bardak sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber
- Kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- 3 bardak süt
- 3 kaşık un
- Muskat tozu
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık zeytinyağı
Fırında Soğan Nasıl Yapılır?
Soğan soyulur, yıkanır ve bir bıçak yardımı ile ikiye bölünür. Tavaya konulan 1 bardak yağ ile 4-5 dakika kızartılır, derin bir cam kaba alınır soğanlar. Fakat bu cam kap, kare, dikdörtgen, oval fark etmez sadece fırın ısısına dayanıklı olması yeterli olacaktır. Kızarmış soğanların üzerine, limon suyu, ince ince doğranmış sarımsak, tuz, kekik ve maydanoz eklenir biraz karıştırılır soğanlarla. Soğanlar tepsi içinde tekrar düzeltilir. Başka bir kapta beşamel sos hazırlanır, ter yağ, zeytinyağı eklenir, ocağa alınan tencereye un da ilave edilir ve kavrulur. 2-3 dakika kavrulan un, üzerine 3 bardak süt eklenir karıştırılmaya devam eder. Katılaşan beşamel sosa, muskat tozu ve karabiber, tuz eklenir tekrar karıştırılır. Sosta topaklanma var ise bir çırpıcı yardımı ile ezilerek süzme kıvamına getirilir. Beşamel sos, soğanların üzerine dökülür.180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkmaya yakın üzerine kaşar serpilir. Beşamel soslu fırında soğan servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Bu yemeğin yanına enfes bir çorba, patates garnitürü ve salata oldukça yakışır. Ayrıca sulu yemeklerin veya et balık, tavuk yemeklerinin yanına aperatif olarak da yapılabilir. Muhteşem görüntüsü ve lezzeti ile akıllarda kalacak olan beşamel soslu fırında soğan denemeniz gereken bir lezzet. Sizde soğanı tek başına kullanarak yemekler yapmalısınız, soğan çorbası, soğan salatası, soğan çorbası, soğan kızartması yemekleri arasına beşamel soslu fırında soğan tarifi de eklenmesi gereken lezzetli bir fırın yemeğidir.
"
}
]
}