{ "title": "Beyaz Soğan", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/beyaz-sogan.jpg", "date": "23.01.2024 06:24:47", "author": "Hayriye Gül", "article": [ { "article": "Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kışa gireceğimiz zaman kış hazırlığı olarak çuvalla sağan alırız. Soğanı mutfakta çeşitli yemek yapımında mutlaka kullanırız. Sadece pişirerek değil çiğ olarak da tüketiriz. Bizler için çok faydalı bir sebzedir. Doğal antibiyotik diyebileceğimiz bir besindir. Yediğimiz bu soğanın birçok çeşidi vardır. Bunlar yeşil ya da taze soğan, normal kullanılan kuru soğan dışı ve içi mor renkte olan mor soğan, bir de hem içi hem dışı beyaz olan, beyaz soğandır. Beyaz soğan diğer soğanlara göre oldukça sulu bir soğandır. Çok sulu olduğu için her yemekte kullanılmaz. Çiğ tüketilir ya da özellikle salatalarda kullanılır. Tam bir şifa kaynağıdır soğan. Özellikle beyaz soğanın kemik erimesi rahatsızlığına karşı iyi geldiği söylenir. Kadınlarda menopoz dönemindeki rahatsızlıklara iyi gelir.

Çok faydalı bir besin olan soğanın suyu da çok faydalıdır ve birçok yerde tedavi yöntemi olarak kullanılır. Her soğanın suyu kullanılır ve faydalıdır.

Beyaz soğan diğerlerinden daha sulu olduğu için daha çok tercih edilir. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür, bronşit, öksürük, boğaz iltihabı için soğan suyu ve bal iyi gelir. İştah açar. Damarları genişletir, kan pıhtılaşmasını düzenler. Görüldüğü gibi soğanın tüm çeşitlerinin ve her yerinin faydaları saymakla bitmez. Çok da uygun bir besin ve mutfağımızın baş tacı.
" } ] }