{ "title": "Ahmet Maranki Soğan Kürü", "image": "https://www.sogan.gen.tr/images/ahmet-maranki-sogan-kuru.jpg", "date": "20.01.2024 11:25:55", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Ahmet Maranki Soğan Kürü, Soğan hemen hemen her evde yemeklerde kullanılan bir sebze türü olmaktadır. Soğanın sayılamayacak kadar vücuda, cilde, saça, hastalığa vb. Gibi şeylere birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca soğan geçmişte hemen hemen her hastalıkta ilaç amaçlı kullanılmaktaymış fakat günümüzde soğan kürünün çok da birsey de kullanılmamaktadır. Soğan kürü, miyom rahatsızlığında, polikistik over rahatsızlığında, iyi huylu prostat büyümesinde, kıl dönmesi, hamile kalma, bayanlarda menopoz benzeri hastalıklar için bitkisel bir kür olmaktadır. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın yanı sıra, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi oluşturan maddeler ve hazmı kolaylaştıran özelliğe sahip olan şifalı bir sebze türü olmaktadır. Soğan tüketiminin çok olduğu bölgelerde, kanser oluşumunun daha az belirdiği bütün uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Günlük hazırlayacağınız kürü 15 gün süreyle düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olur. Soğan kürü faydaları saymakla bilmemektedir.
Soğan ile hazırlanan bu kür, sağlık problemlerine fayda sağlamak açısından en az altı ayda bir defa 10 gün süre ile uygulanmalıdır. Bu süreyi geçmemeye dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık bir şekilde tüketmek gerekir. Öğle yemekleri ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce bir bardak içilmelidir. Her zaman içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır. Soğan kürü hazırlanışı ise şöyledir.

Ahmet maranki soğan kürü nasıl yapılır?

Soğanı kök ve kabuğu ile kullanacağız bu nedenle yıkayıp sirkeli suyun içinde uzun bir süre bekletilmelidir. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlamış olursunuz. Suyu bir tencere içerisine ilave ederek, ocağın üstünde kaynaması için bekleyelim ve su kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölüp tencerenin içerisine atalım. Bu şekilde de yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynaması, soğan kürünü hazır bir hale koyacaktır. Hazırlanan kürün kullanılabilmesi için biraz ılınmasını beklenmelidir.
" } ] }