Soğan Turşusu

Soğan Turşusu Tarifi, bu tarif hem hızlı ve hem kolay yapılır. Eğer soğan seviyorsanız size enfes bir kırmızı soğan turşusu tarifi aktaralım. Hem hızlı hem de çok lezzetli bir tariftir. Kırmızı soğan turşusunu, sandviçleri, salatalar, et yemekleri gibi aslında istediğiniz yer yiyecekle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırlaması 10 dakikanızı alıyor, buzdolabında 1 hafta bekledikten sonra yemeye hazır hale gelir ve yemeklerinize eşlik eder.

Soğan: Kırmızı soğanları halka şeklinde doğrayın. Bu kesim modeli hem soğanların alınmasını kolaylaştırıyor hem de görsel olarak daha çok göze hitap ediyor. Soğanların dilimlerinin kalındığını siz kendiniz istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Burada önemli olan kırmızı soğanla yapılmasıdır. Çünkü kırmızı soğan turşu olursan rengini veriyor ve pembe bir görüntüye bürünüyor. Ama isterseniz diğer soğanlarla da bu turşuyu deneyebilirsiniz.

Sirke: bu turşu için genellikle beyaz renk sirkeyi tercih etmeniz doğru sayılır. Beyaz sirke olabilir. Soğanın rengi çıktığında sirkede pembe rengini alacaktır. Turşuda endüstriyel sirke kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Şeker: Şeker, tuzlu ve sirkeden oluşan karışım içinde güzel bir denge meydana getirir. Fakat şeker kullanmak istemiyorsanız eklemeyebilirsiniz ya da şeker yerine bal da içine koyabilirsiniz.

Baharatlar: Turşumuzun temel malzemeleri soğan, sirke, tuz ve şekerdir.
Ama isterseniz turşunuzun aromalı olmasını istiyorsanız o zaman içine istediğiniz veya sevdiğiniz baharatları koyabilirsiniz. Örneğin turşunun içine sarımsak, defne yaprağı, kekik, biberiye, portakal kabuğu veya karanfil gibi otlar veya baharatlar ekleyebilirsiniz. Anason, tarçın, acı biber ve taze zencefil gibi Asya baharatları da yemeklerinize güzel lezzetler verebilir.

Saklama: Bir hafta sonra, soğanın rengi pembe hale gelecektir. Salamurası sebebiyle turşunuzu cam veya seramik bir kavanozda yapmanızı öneriyoruz. Çünkü metal veya plastik kaplar sirke ile reaksiyona geçerek, turşunun tadını bozabilir.

Soğan Turşusu Malzemeleri

  • Bir kilo kadar kırmızı soğan
  • 1/2 çay kaşığı kadar şeker
  • 1/2 çay kaşığı kadar tuz
  • 3/4 fincan kadar elma sirkesi

Lezzet (İsteğe bağlı)

  • 1 küçük baş kadar sarımsak
  • 5 tane karabiber
  • 1 tutam kadar kekik
  • 1 küçük kurutulmuş Arnavut biberi

Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?


Soğanları halka halinde doğranır. İçine ilave edeceğiniz sarımsak ya da karanfili de kaynamış 3 bardak suyun içine eklenir. Bu esnada turşuyu yapacağınız kavanozun içine sirke, tuz ve şekeri ekleyin ve çalkalayın. Tuz ve şekerin eridiğini iyice kontrol etmek gerekir ve bu karışıma istediğiniz karışımı ağız tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Sonrasında kaynar suyun içinde bekleyen soğan, sarımsak ve karanfil beklettiğimiz su içerisinden çıkarılır. İyice süzdükten sonra kavanozun içine eklenir. Bütün malzemeleri kavanozun içine eklenir. Kırmızı soğan turşunuz tamamdır. Bu karışımı bir hafta buzdolabına koyulur. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. Turşunuzu her zaman buzdolabında bekletin.
23.01.2024 03:51:22
Soğan Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğan Turşusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Soğan Turşusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bul...
Devamını Oku

Adet Söktürücü Soğan Kürü

Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normalde 28 günde bir ad...
Devamını Oku

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı gün...
Devamını Oku

Pişmiş Soğanın Faydaları

Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yara...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik

İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunu...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu

Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu ç...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde...
Devamını Oku

Soğan Alerjisi

Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepki...
Devamını Oku

Soğan Çeşitleri

Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar m...
Devamını Oku

Soğan Bal Karışımı

Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazı...
Devamını Oku

Miyom İçin Soğan Kürü

Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde me...
Devamını Oku

Soğan Kavurma

Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan ...
Devamını Oku

Soğan Zarı

Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukça ...
Devamını Oku

Omurilik Soğanı

Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kaslarl...
Devamını Oku

Kulak Ağrısına Soğan Suyu

Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olumlu sonu...
Devamını Oku

Soğan Salatası

Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda d...
Devamını Oku

Beyaz Soğan

Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kışa...
Devamını Oku

Mor Soğan

Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebil...
Devamını Oku

Soğan Ekimi

Soğan ekimi, Soğan ekiminde yetiştirme ve iklim önemli rol oynarlar. Soğan üretiminde yazlık ve kışlık soğanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ...
Devamını Oku

Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü

Adet Düzensizliği için Soğan Kürü, Kadınların birçok rahatsızlığına şifa kaynağı olan soğan kürü orta ve büyük boyutlardaki miyomları, düzensiz akıntılara, e...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024