Soğan Mıhlaması

Soğan mıhlaması olarak adlandırılan mükemmel yiyecek günümüzde birçok insanın severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Soğandan yapılan bu yemekte insanların en çok merak ettiği konu, yapılan bu yemeğin tüketilmesi sonrasında kişilerin ağzında herhangi bir kokunun oluşup oluşmamasıdır. Aslında bu sorunun cevabı son derece basittir. Birçok işlemden geçirilerek hazırlanan soğan mıhlaması, soğanlara yapılan işlemler nedeni ile herhangi bir koku oluşmamaktadır.
Hatta bu durumun tam tersine yapılan bu yemek özellikle akşam yemeği olarak yapıldığında son derece mükemmel bir lezzet vermektedir. Ülkemizde ise genellikle doğu şehirlerinde daha çok yapılmakta olan soğan mıhlaması, hızlı bir yayılma içerisindedir. Hızlı bir şekilde yayılmakta olan soğan mıhlaması yanında yakışan yemekler yapıldığında bu yemekleriniz ister misafirleriniz için ister aileniz için mükemmel bir lezzet olacaktır. Bu yemeği yaparak sizlerde misafirlerinize bu şekilde farklı lezzetler tattırabilirsiniz. Soğan mıhlaması yemeğinde en avantajlı durum yapılışının son derece kolay ve yapılışında kullanılan malzemelerin azlığıdır. Şimdi öncelikle malzemelerden bahsederek yavaş yavaş yapılışına geçebiliriz.

Soğan Mıhlaması Malzemeleri

  • 4 adet orta boy kuru soğan,
  • Bir miktar tuz ve karabiber,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir adet yumurta,
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası,
  • İki adet sivri yeşil biber,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanları yemeklik bir şekilde ince ince doğrayın, Tabi ki bu işlemden önce soğanları soymayı unutmayınız.
Bu sırada bir teflon tava içerisine iyice kızması için bir miktar sıvı yağ koyarak kızdırın. Bir süre sonra yağ kızdıktan sonra soğanları kavurmak için yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırın ve bir süre boyunca kavurunuz. Soğanların kavrulmasına yakın rengi pembeleşmeye başlayacaktır. Bu sırada sizlerde sivri biberleri halka şeklinde doğramaya başlayın ve soğanlar ile karıştırınız. Bu sırada kavurma işlemine devam edin.

Bu işlemde ise sıra domateslere geldi. Öncelikle domatesleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küçük küçük küp şekillerinde doğrayın. Tüm domatesleri doğradıktan sonra salça ile kavrulan soğan ve biber içerisine ekleyin. Bu şekilde domates, soğan ve biberlerin üzerine bir bardak kadar sıcak su koyarak bu malzemeleri hep birlikte iyice kavurun. Suyu ekledikten sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte tam olarak pişene kadar kavurmaya devam edin.

Bu aşamadan sonra artık soğan mıhlaması için son aşamaya gelmiş oldunuz. Şimdi yemeğinize damak zevkinize göre tuz ve karabiber atarak bol bol karıştırın. Bu durumda tuz atarken çok fazla aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Bu aşamadan sonra pişen soğanların üzerine bir adet yumurtayı da kırarak işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu durumda isteğinize göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 00:49:32
Soğan Mıhlaması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğan Mıhlaması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Soğan Mıhlaması"
Eskiden çok yaptığımız soğan mıhlamasını bugün canım çok çekti. Bugün öğlen yapmak istiyorum. Tarifleri karıştırıp baktığımda bir türlü Nasıl yapmış olduğumuzu bulamadım. Acaba soğan mıhlaması yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Sogan mıhlamasının hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Göksu . 04.11.2018 07:52:13

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bul...
Devamını Oku

Adet Söktürücü Soğan Kürü

Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normalde 28 günde bir ad...
Devamını Oku

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı gün...
Devamını Oku

Pişmiş Soğanın Faydaları

Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yara...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik

İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunu...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu

Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu ç...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde...
Devamını Oku

Soğan Alerjisi

Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepki...
Devamını Oku

Soğan Çeşitleri

Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar m...
Devamını Oku

Soğan Bal Karışımı

Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazı...
Devamını Oku

Miyom İçin Soğan Kürü

Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde me...
Devamını Oku

Soğan Kavurma

Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan ...
Devamını Oku

Soğan Zarı

Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukça ...
Devamını Oku

Omurilik Soğanı

Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kaslarl...
Devamını Oku

Kulak Ağrısına Soğan Suyu

Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olumlu sonu...
Devamını Oku

Soğan Salatası

Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda d...
Devamını Oku

Beyaz Soğan

Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kışa...
Devamını Oku

Mor Soğan

Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebil...
Devamını Oku

Soğan Ekimi

Soğan ekimi, Soğan ekiminde yetiştirme ve iklim önemli rol oynarlar. Soğan üretiminde yazlık ve kışlık soğanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ...
Devamını Oku

Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü

Adet Düzensizliği için Soğan Kürü, Kadınların birçok rahatsızlığına şifa kaynağı olan soğan kürü orta ve büyük boyutlardaki miyomları, düzensiz akıntılara, e...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024