Soğan Kavurma

Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılmaktadır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır.
Soğan yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazların başında gelen bir bitkidir. Soğanı günümüzde tüketmeyen kişi çok azdır. Soğan bitkisi aynı zamanda şifadır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan bizleri çoğu hastalıklardan korumaktadır. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç vermektedir. Soğan çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yenen bir bitkidir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılmaktadır.

Soğanın yumrusu hemen hemen her yemeğe kullanılırken, yeşil yaprakları da çiğ olarak salatalarda vs. Çeşitli yerlerde kullanılmaktadır. Soğanın yumrusunu kavurarak sade tükettiğimiz gibi salçalı, yumurtalı, patatesli de tüketebilirsiniz. Biz size şimdi sade soğan kavurması tarifi vereceğiz.

Soğan Kavurması: 5-6 kişilik


Soğan kavurması için gerekli malzemeler

  • 5-6 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçası

Soğan Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ister yarım ay şeklinde doğrayın isterseniz jülyen şeklinde ince uzun doğrayın.
  • Bir tavaya veya tencereye sıvı yağını koyun. Tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağ kızınca soğanları ilave edip kavurun.
  • Soğanların kavrulma aşaması bittikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzu ve karabiberini de ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
  • Bu salçalı soğan kavurmasını kahvaltı dahil her zaman yemek mümkündür. Soğan kavurmasını başka malzemeler ilave ederek tatlandırmak mümkündür. Mesela patates, kıyma, yumurta bunlarda soğan kavurmasına çok yakışır, maydanoz yapraklarıyla da süslerseniz ayrı bir tat ve lezzet elde edersiniz.
Ayrıca soğan kavurması, soğanın içindeki aktif maddeler sayesinde kilo vermede çok severek kullanacağınız bir menü olabilir. Soğan kilo vermeyi hızlandırır ve yağ yakımına son derece yardımcı olur. Diyet yapmak isteyen ve yapanlar için çok faydalı olan yağ yakıcı soğan kavurmasını hazırlamakta oldukça kolay ve malzemeleri de çok ekonomiktir. Soğan kavurmasının kalori değeri de düşüktür. Herkes gönül rahatlığı ile yiyebilir diyete çok büyük desteği vardır.
19.01.2024 12:51:02
Soğan Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğan Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Soğan Kavurma"
Merhaba, soğan insan vücudunda direnci sağlıyor. Soğan kavurması oldukça lezzetlidir biraz limonda gezdirebilirisiniz.
Şirvan . 02.09.2018

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bul...
Devamını Oku

Adet Söktürücü Soğan Kürü

Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normalde 28 günde bir ad...
Devamını Oku

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı gün...
Devamını Oku

Pişmiş Soğanın Faydaları

Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yara...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik

İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunu...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu

Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu ç...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde...
Devamını Oku

Soğan Alerjisi

Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepki...
Devamını Oku

Soğan Çeşitleri

Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar m...
Devamını Oku

Soğan Bal Karışımı

Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazı...
Devamını Oku

Miyom İçin Soğan Kürü

Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde me...
Devamını Oku

Soğan Zarı

Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukça ...
Devamını Oku

Omurilik Soğanı

Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kaslarl...
Devamını Oku

Kulak Ağrısına Soğan Suyu

Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olumlu sonu...
Devamını Oku

Soğan Salatası

Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda d...
Devamını Oku

Beyaz Soğan

Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kışa...
Devamını Oku

Mor Soğan

Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebil...
Devamını Oku

Soğan Ekimi

Soğan ekimi, Soğan ekiminde yetiştirme ve iklim önemli rol oynarlar. Soğan üretiminde yazlık ve kışlık soğanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ...
Devamını Oku

Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü

Adet Düzensizliği için Soğan Kürü, Kadınların birçok rahatsızlığına şifa kaynağı olan soğan kürü orta ve büyük boyutlardaki miyomları, düzensiz akıntılara, e...
Devamını Oku

Lale Soğanı Nasıl Saklanır

Lale Soğanı Nasıl Saklanır, Dikim aşaması gelene kadar lale soğanı nasıl saklanır? Bu konu hakkında yapılabilecek birkaç değişik uygulama vardır....
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024