Ahmet Maranki Soğan Kürü

Ahmet Maranki Soğan Kürü, Soğan hemen hemen her evde yemeklerde kullanılan bir sebze türü olmaktadır. Soğanın sayılamayacak kadar vücuda, cilde, saça, hastalığa vb. Gibi şeylere birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca soğan geçmişte hemen hemen her hastalıkta ilaç amaçlı kullanılmaktaymış fakat günümüzde soğan kürünün çok da birsey de kullanılmamaktadır.
Soğan kürü, miyom rahatsızlığında, polikistik over rahatsızlığında, iyi huylu prostat büyümesinde, kıl dönmesi, hamile kalma, bayanlarda menopoz benzeri hastalıklar için bitkisel bir kür olmaktadır. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın yanı sıra, içeriğinde bulunan B, A ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi oluşturan maddeler ve hazmı kolaylaştıran özelliğe sahip olan şifalı bir sebze türü olmaktadır. Soğan tüketiminin çok olduğu bölgelerde, kanser oluşumunun daha az belirdiği bütün uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Günlük hazırlayacağınız kürü 15 gün süreyle düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olur. Soğan kürü faydaları saymakla bilmemektedir.
  • Günümüzde tüketilen yiyeceklerden dolayı kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir.
  • Menopoz şikâyetlerini azaltmak için soğan kürü tüketilmelidir.
  • Vajinal akıntılarda kullanılmalıdır ve kullanıldığı zaman akıntıları yok etmeye yarar
  • Kıl dönmelerinde fayda sağlayacaktır ve dönmeye yönelik kılları düzenli çıkartacaktır.
  • Hamile kalmak isteyen kişilerin, problemlerine çare olur.
  • Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde tedavi edici olup bir daha çıkmasını engeller
  • İçeriğindeki sulfosid nedeniyle antibiyotik özelliğine sahiptir.
  • Dolaşım sistemini düzenler.
  • Soğan kürü bağışıklık sistemine olumlu etki sağladığı için bağışıklığı düzenler.
  • Vücutta meydana gelen yağlanmayı azalttığı icin, zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
  • Stresi yok edici etkisi olduğu için ve balgam söktürücü etkisi olduğundan dolayı fayda sağlar.
  • Soğan kürü tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranının düşmesine yardımcı olur.
  • Sinüzit belirtisinin ilerlemesini önler.
  • Şişlik, sancı, ağrıları giderir.
  • Böcek ısırmalarını giderir.
Soğan ile hazırlanan bu kür, sağlık problemlerine fayda sağlamak açısından en az altı ayda bir defa 10 gün süre ile uygulanmalıdır. Bu süreyi geçmemeye dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık bir şekilde tüketmek gerekir. Öğle yemekleri ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce bir bardak içilmelidir. Her zaman içeceğiniz kür taze olarak hazırlanmalıdır. Soğan kürü hazırlanışı ise şöyledir.

Ahmet maranki soğan kürü nasıl yapılır?


Soğanı kök ve kabuğu ile kullanacağız bu nedenle yıkayıp sirkeli suyun içinde uzun bir süre bekletilmelidir. Bu şekilde dezenfekte olmasını sağlamış olursunuz. Suyu bir tencere içerisine ilave ederek, ocağın üstünde kaynaması için bekleyelim ve su kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölüp tencerenin içerisine atalım. Bu şekilde de yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynaması, soğan kürünü hazır bir hale koyacaktır. Hazırlanan kürün kullanılabilmesi için biraz ılınmasını beklenmelidir.
20.01.2024 11:25:55
Ahmet Maranki Soğan Kürü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahmet Maranki Soğan Kürü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahmet Maranki Soğan Kürü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları

Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları, Doğal antibiyotik olarak bilinen ve hemen hemen bütün yemekler de kullanılan soğanın ve soğan suyunun birçok faydası bul...
Devamını Oku

Adet Söktürücü Soğan Kürü

Adet Söktürücü Soğan Kürü, Adet gecikmesi hemen hemen her bayanın doğurganlık döneminde yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Kadınlar normalde 28 günde bir ad...
Devamını Oku

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları, Günümüzde oldukça fazla miktarda kullanılan soğan farklı şekillerde de tüketilmektedir. Her yemekte kullanılan ve anavatanı gün...
Devamını Oku

Pişmiş Soğanın Faydaları

Pişmiş Soğanın Faydaları, Soğan genellikle salata ve yemeklerde kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından faydalı olup kişileri hastalıklardan uzak tutmaya yara...
Devamını Oku

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik

İbrahim Saraçoğlu, Soğan kürü Hamilelik, Soğan yüce Allah'ın, şifa hazinesi olarak yaratmış olduğu muhteşem bir sebzedir. İçeriğinde neredeyse insan vücudunu...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu

Soğan kabuğu, çeşitli hastalıkların tedavisinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin soğan kabuğu kalp damar sistemi için çok faydalıdır. Soğan kabuğunu ç...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Birçok derde deva olan bu bitkisel ürünü birçok insan evinde...
Devamını Oku

Soğan Alerjisi

Soğan Alerjisi, denildiği zaman ilk akla gelen çiğ soğan alerjisidir. Aslında çiğ soğan kadar pişirilmiş soğanda bazı durumlarda kişilerde alerjik tepki...
Devamını Oku

Soğan Çeşitleri

Soğan Çeşitleri, Oldukça fazla besin değerine sahip olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketimi gerçekleşmektedir. Sonbahar m...
Devamını Oku

Soğan Bal Karışımı

Soğan bal karışımı, özellikle kış aylarında grip hastalığında, öksürükte tavsiye edilen etkili bitkisel çözüm yollarından biridir. Bu oldukça kolay hazı...
Devamını Oku

Miyom İçin Soğan Kürü

Miyom için soğan kürü, uygulamak, küçük ve orta ebatlı olan miyomlarda yarar sağlayacaktır. Miyomlar doğurganlık çağında gelen her 5 kadından birinde me...
Devamını Oku

Soğan Kavurma

Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan ...
Devamını Oku

Soğan Zarı

Soğan zarı, soğanın dış tabakasında bulunan, iç yüzeylerinde olan bir yapıdır. Bunu midenin öğütmesi oldukça güçtür. Severek tüketilen, sağlığa oldukça ...
Devamını Oku

Omurilik Soğanı

Omurilik soğanı insan vücudunda son derece hassas ve son derece önemli bölgelerden biridir. Bu bölge oldukça hassas olduğu için son derece güçlü kaslarl...
Devamını Oku

Kulak Ağrısına Soğan Suyu

Kulak ağrısına soğan suyu, kulak ağrısı değişik nedenlerden ortaya çıkabilir. Bunun için kullanılacak soğan suyu, ağrının dindirilmesinde oldukça olumlu sonu...
Devamını Oku

Soğan Salatası

Soğan salatası, Soğan çoğu hastalığa iyi gelen bol şifa deposu bir sebzedir. Soğan hemen hemen bütün yemeklerde kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda d...
Devamını Oku

Beyaz Soğan

Beyaz soğan, Oldukça yüksek besin değeri olan soğan, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla tüketilmektedir. Mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kışa...
Devamını Oku

Mor Soğan

Mor soğan, soğangillerden bir cinsi olarak başta yemekler olmak üzere salatalarda ve börekler dede kullanılmaktadır. Soğan hemen her yerde yetişebil...
Devamını Oku

Soğan Ekimi

Soğan ekimi, Soğan ekiminde yetiştirme ve iklim önemli rol oynarlar. Soğan üretiminde yazlık ve kışlık soğanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yazlık ...
Devamını Oku

Adet Düzensizliği İçin Soğan Kürü

Adet Düzensizliği için Soğan Kürü, Kadınların birçok rahatsızlığına şifa kaynağı olan soğan kürü orta ve büyük boyutlardaki miyomları, düzensiz akıntılara, e...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaynatılmış Soğan Suyunun Faydaları
Adet Söktürücü Soğan Kürü
Soğan Kürünün Zararları
Pişmiş Soğanın Faydaları
İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Hamilelik
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024